Fundacja Trans-Fuzja na 3rd Transgender Council

Już dziś, tj. 30 września, pod mottem Embracing Diversity. Stretching Boundaries. Demanding Rights rozpocznie się w Malmö konferencja poświęcona problemom osób trans w Europie.

Inicjatywa zorganizowana przez Stowarzyszenie Transgender Europe, zrzeszającą transowe organizacje z całej Europy, ma na celu przedyskutowanie obecnej politycznej sytuacji osób transpłciowych, gdyż temat ten staje się coraz bardziej popularny i zauważany w pracy władz Unii Europejskiej oraz niektórych państw członkowskich.

Fundacja Trans-Fuzja, jako członek TGEU będzie obecna podczas całego wydarzenia, łącznie z  General Assembly, gdzie zostaną podsumowane ostatnie dwa lata działalności Transgender Europe, a także powołany nowy zarząd (Executive Board oraz Steering Committee) na lata 2010–2012.

TF reprezentują wiceprezes Wiktor Dynarski (kandydujący również do Steering Commitee TGEU) oraz Roman Kollárik, koordynator powstającego właśnie na Słowacji oddziału fundacji – inicjatywy TransFuzía.

Więcej informacji nt. konferencji na stronie: http://tgeu.org/council2010

edzamieszczono: 2010.09.30